Ismét sikerült a világ egyik legrangosabb lapjának videójába bekerülnie a magyar miniszterelnöknek

Ismét sikerült a világ egyik legrangosabb lapjának videójába bekerülnie a magyar miniszterelnöknek, csak sajnos megint a demokratikus intézményrendszer leépítői között szerepel.

Alig két hónapja jelent meg utoljára Orbán Viktor az Economist videójában elrettentő példaként, akkor a kritikus média legnagyobb elhallgattatói között emlegették, Putyinnal együtt – írja a HVG.

Az Economist hétfőn megosztott videójában azt mutatják be, hogyan lehet négy lépésben leépíteni egy demokráciát. A négy lépés kísértetiesen emlékeztet egy sor recens magyarországi eseményre.

Az Economist szerint az első lépés az, hogy érkezik egy karizmatikus vezető, aki azt ígéri, megvédi az embereket.

Erdogan Orban Kicsi
Erdogan És Orbán Viktor Kézfogása / Fotó: A Miniszterelnök Hivatalos Facebook-Oldala

A második feladat: keresni kell egy ellenségképet, a szavazók ugyanis imádnak valaki mást hibáztatni, utálni. Erre tökéletes alanyok a migránsok, hiszen ők nem tudnak szavazni, emelik ki a videóban.

Egy álkultúra hamis ellenforradalma, ami most zajlik Magyarországon – Vélemény

A kormány évek óta próbálja einstandolni a tudományt és a kultúrát, de valahogy még most se sikerült neki. Az autoriter eszközök keverednek a dilettantizmus dühével, és ennek esszenciája egy hamis kulturkampf víziója. Hol próbált a kormány belerúgni a kultúrába? Hosszú és a teljesség igénye nélküli lista következik.

Ezután megjelenik Orbán Viktor képpel, és névvel, mint aki azzal riogat, hogy muszlim migránsok rombolják le az országot.

A harmadik lépés: meg kell gyengíteni a demokratikus intézményrendszert, elsősorban az igazságszolgáltatást és a független médiát kell megcsonkítani.

Megtaláltuk Orbán Viktor fiatalkori fotóinak egyik legjobbját

1956 novemberében alapították Magyarország egyik legnagyobb politikai napilapját, a Népszabadságot. Az újság túlélte a kommunizmust, a rendszerváltást, végül az Orbán-kormány alatt ugyanolyan történelmi eseménnyé vált a szerkesztőség ellehetetlenítése, mint a megalapítása.

Végül az utolsó lépés: a még megmaradt ellenállást el kell pusztítani. És ezen a ponton a demokrácia megszűnt, már csak névleg maradt az, zárul a videó.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból