Követem Közélet Nyoma veszett az Orbán Viktor által bejelentett munkaerő-felszívó programnak

Nyoma veszett az Orbán Viktor által bejelentett munkaerő-felszívó programnak

Promóció

Üres kommunikációs fogás volt Orbán Viktor május 8-i bejelentése – ismerte el a HVG kérdésére Gulyás Gergely. Ezt a járvány miatt megugró munkanélküliség felszámolásának egyik pilléreként harangozta be, hogy az állami cégek új feladatokat kapnak, amelyekhez új embereket tudnak majd felvenni időleges szerződésekkel.

Nem javasolt az állami bürokrácia növelése

Promóció
- Advertisement -

Az Orbán Viktor miniszterelnök által májusban bejelentett állami vállalati többletfoglalkoztatásnak az elméletével sem ért egyet Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint mondta, a piaci munkahelyek létrehozása és megőrzése a jó megoldás véleménye szerint. Azt is kifejtette: nem javasolná helyes iránynak a védekezésben, hogy az állami cégek létszámát, állami bürokráciát növeljék.

Orbán Viktor (b) és Gulyás Gergely a parlamentben / Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A HVG által megkérdezett szakszervezeti vezetők egybehangzó véleménye az, hogy a bejelentés eleve nem is volt több kommunikációs fogásnál. Legfeljebb azokat az állami cégeknél addig is meglévő üres álláshelyeket töltötték volna fel, amelyekre az eddig kínált bérérért és kondíciókkal nem jelentkezett senki, vagy – ha létezett mögötte valaha konkrét elképzelés – az mostanra biztosan elhalt.

Csak kommunikáció trükk lehetett

Mostanra egyértelműen kiderült, hogy üres kommunikációs fogás volt Orbán Viktor május 8-i bejelentése.

Orbán Viktor a Labdarúgás és tudomány című kötetet ajánlja

A közösségi médiában leginkább felvágnak a felhasználók – menő étterem, nyaralás, ahol jártak -, de olykor ismeretterjesztés és ajánlás is áll a funkciók között. Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétvégi teendőiről való bejegyzéséről nehéz eldönteni, mi állhat a háttérben. Ezúttal nem a koronavírus-járványról számolt be, és nem is a kovászos uborka létéről, hanem könyveket ajánlott.

Ezt a járvány miatt megugró munkanélküliség felszámolásának egyik pilléreként harangozta be, hogy az állami cégek új feladatokat kapnak, amelyekhez új embereket tudnak majd felvenni időleges szerződésekkel – írta a lap.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3