Nyoma veszett az Orbán Viktor által bejelentett munkaerő-felszívó programnak

Üres kommunikációs fogás volt Orbán Viktor május 8-i bejelentése – ismerte el a HVG kérdésére Gulyás Gergely. Ezt a járvány miatt megugró munkanélküliség felszámolásának egyik pilléreként harangozta be, hogy az állami cégek új feladatokat kapnak, amelyekhez új embereket tudnak majd felvenni időleges szerződésekkel.

Nem javasolt az állami bürokrácia növelése

Az Orbán Viktor miniszterelnök által májusban bejelentett állami vállalati többletfoglalkoztatásnak az elméletével sem ért egyet Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint mondta, a piaci munkahelyek létrehozása és megőrzése a jó megoldás véleménye szerint. Azt is kifejtette: nem javasolná helyes iránynak a védekezésben, hogy az állami cégek létszámát, állami bürokráciát növeljék.

orban viktor gulyas gergely
Orbán Viktor (b) és Gulyás Gergely a parlamentben / Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A HVG által megkérdezett szakszervezeti vezetők egybehangzó véleménye az, hogy a bejelentés eleve nem is volt több kommunikációs fogásnál. Legfeljebb azokat az állami cégeknél addig is meglévő üres álláshelyeket töltötték volna fel, amelyekre az eddig kínált bérérért és kondíciókkal nem jelentkezett senki, vagy – ha létezett mögötte valaha konkrét elképzelés – az mostanra biztosan elhalt.

Csak kommunikáció trükk lehetett

Mostanra egyértelműen kiderült, hogy üres kommunikációs fogás volt Orbán Viktor május 8-i bejelentése.

Orbán Viktor a Labdarúgás és tudomány című kötetet ajánlja

A közösségi médiában leginkább felvágnak a felhasználók – menő étterem, nyaralás, ahol jártak -, de olykor ismeretterjesztés és ajánlás is áll a funkciók között. Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétvégi teendőiről való bejegyzéséről nehéz eldönteni, mi állhat a háttérben. Ezúttal nem a koronavírus-járványról számolt be, és nem is a kovászos uborka létéről, hanem könyveket ajánlott.

Ezt a járvány miatt megugró munkanélküliség felszámolásának egyik pilléreként harangozta be, hogy az állami cégek új feladatokat kapnak, amelyekhez új embereket tudnak majd felvenni időleges szerződésekkel – írta a lap.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból