Hadházy Ákos bejelentette, hogy feljelentést tesz Orbán Viktor ellen hivatali visszaélés miatt.

Orbán Viktor ezer kilométeres kitérőre kötelezte a honvédségi repülőgépet, hogy Toszkánába utazhasson egy családi utazásra, írjaBlikk.

Hadházy Ákos közösségi oldalán jelentette be, hogy ez kimeríti a hivatali visszaélés fogalmát, így feljelentést tesz a miniszterelnök ellen. Becslései szerint a kitérő 3-3,5 millió forint kárt okozott a magyar adófizetőknek. 

Annak ellenére teszem meg a feljelentést, hogy gondolom, lesz olyan kollaboráns ügyész, aki elutasítja majd a nyomozást valamilyen egészen furcsa, jogsértő logikát alkalmazva

– jelentette ki az országgyűlési képviselő. “Általában a legnyilvánvalóbb eseteknél azt szokták mondani, hogy nem lehet bizonyítani, hogy az elkövető szándékosan cselekedett, vagy nem volt tudatában annak, hogy bűncselekményt követett el.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.