Orbán Viktor átadta az egykori Kádár-villa kulcsát a szír pátriárkának

Kádár János, a pártállam vezetőjének egykori rezidenciája, amit most Orbán Viktor magyar miniszterelnök adott át a szír pátriárkának, az üldözött keresztény egyház használatába kerül. Vendégházként fog funkcionálni.

Semjén Zsolt is követte Orbán Viktor miniszterelnököt

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel ünnepélyes keretek között átadta a Budapest II. kerületében fekvő hajdani Kádár-villa kulcsát II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkának, ezzel az egyházellenes pártállam egykori vezetőjének rezidenciája az üldözött keresztény egyház használatába kerül. A baráti találkozón a magyar kormányfő és a szír pátriárka mellett Nikodémus moszuli szír ortodox érsek, Timoteus damaszkuszi szír ortodox érsek, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Azbej Tristan államtitkár is részt vett.

Orban Viktor Kadar Villa Szir Patriarka7
Orbán Viktor magyar miniszterelnök átadja a szír pátriárkának a Kádár-villa kulcsait / Fotó: MTI

A pátriárka nagyrabecsülését fejezte ki a magyaroknak az üldözött keresztények érdekében tett erőfeszítéseikért, egyben köszönetet mondott az épület használatának felajánlásáért.

Hálás a magyar kormánynak a szír ortodox egyház

A magyar kormány a Hungary Helps Program keretében negyedik éve nyújt életmentő segítséget a hitük miatt üldöztetést szenvedő keresztény közösségeknek szerte a világon, tudósított az MTI.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár Facebook-bejegyzésében üdvözölte a szerda reggeli átadást. 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Úgy fogalmazott, az méltó válasz az egyházellenes kommunista terrorra: az egykori Kádár-villa az üldözött keresztény egyház használatába kerül!

A szír ortodox egyház hiánypótló munkájával kulcsszerepet vállal a válság sújtotta közel-keleti régió stabilizálásában és az Európára nehezedő, egészségügyi fenyegetést is jelentő migráció megfékezésében. A Hungary Helps – Magyarország segít programmal ezért is támogatjuk szíriai, iraki, jordániai és libanoni humanitárius projektjeit, biztosítva ezáltal a helyi keresztény közösségek szülőföldön való megmaradását

– írta Azbej Trisztán bejegyzésében.

Azbbej Trisztánnal

Orban Viktor Kadar Villa Szir Patriarka
/ Fotó: MTI

Ceremónia közben

Orban Viktor Kadar Villa Szir Patriarka2
/ Fotó: MTI

Közös ima

Orban Viktor Kadar Villa Szir Patriarka3
/ Fotó: MTI

Kívülről a Kádár-villa

Orban Viktor Kadar Villa Szir Patriarka4
/ Fotó: MTI

Lépcsőfokokon

Orban Viktor Kadar Villa Szir Patriarka6
/ Fotó: MTI

Erkélyezésekbe'

Orban Viktor Kadar Villa Szir Patriarka9
/ Fotó: MTI

Erkélyezésekbe' 2.0

Orban Viktor Kadar Villa Szir Patriarka10
/ Fotó: MTI

A kulcs

Orban Viktor Kadar Villa Szir Patriarka8
/ Fotó: MTI

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból