Aki el akar menni Magyarországról, annak Orbán azt üzeni, hogy ennél csak rosszabb helyek vannak.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök először tartott sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP győzelme után. 

Orbán titokban szervezte országjárását az elmúlt hetekben, és akkor is kerülte az újságírók kérdéseit, amikor megneszelték, hol fog éppen fórumot tartani. Egyedül vasárnap válaszolt néhány kérdésre, miután leadta a szavazatát. Ugyanígy miniszterelnök-jelölti vitát sem vállalta.
Legutóbb karácsony előtt lehetett kérdezni tőle, akkor főleg a járványról és a Völner-ügyről érdeklődtek a sajtómunkatársak.

Kapcsolódó cikk

Ezúttal nyilvánvalóan a kormánypártok elsöprő győzelme volt terítéken. Mint megírtuk ebben a cikkünkben, a magyar celebek is elmondták a véleményüket, de még Bödőcs Tibor és Vona Gábor is pontokba szedte a választási győzelem okait. Ezek után sokan kíváncsiak voltak, mit gondol maga a magyar miniszterelnök a győzelemről.

Mint megírtuk ebben a cikkünkben, Orbán kitért arra is, miben látja a kormánypártiak elsöprő sikerét.

A sajtótájékoztatón a sikerek mellett beszélt arról is, hogy sokan fontolgatják a kivándorlást az újabb 2/3 után.

Ahogy a négy évvel korábbi választások után, most is megugrott azok száma, akik az ország elhagyásán gondolkodnak – számoltunk be róla ebben a cikkünkben a vasárnap este beírt keresőszavak népszerűségét mutató Google Trends adatai alapján.

Aki el akar menni Magyarországról, annak Orbán azt üzeni, hogy ennél csak rosszabb helyek vannak.

Szerinte a verseny konfliktusokkal jár, és a győztes felelőssége, hogy egyesítse a nemzetet olyan témákkal, amelyek átnyúlnak a társadalmat szétválasztó határokon, mondta még mindig a The New York Timesnak.

Úgy véli, hogy nemzetegyesítő kérdés volt a „gender-népszavazás”, és ilyenek a családtámogatások is. Orbán szerint hiányzik a békés egyet nem értés kultúrája, amit a magyaroknak meg kellene tanulniuk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet