Orbán Viktor miniszterelnök mai Facebook-bejegyzésében harcra hívta a magyarokat. Úgy véli, jelenleg a legnagyobb ellenségünk “Brüsszel”, vagyis az Európai Unió.

“Április 3-án üzenjük meg: nem vagyunk jámbor lúzerek, akik megijednek a nemzetközi médiától vagy Brüsszeltől. Harcolni fogunk!” – írta délelőtti bejegyzésében a magyar miniszterelnök.

Később a közmédiának adott, szokásos interjúja után a zalaegerszegi Lynx harcjárműgyár épületének és elkészült moduljainak ünnepélyes átadóján is beszélt az orosz-ukrán háborúról.

A miniszterelnök megállapított, hogy a magyarok pontosan tudják, hogy az a legjobb háború, amelyet sikerül elkerülni.

Majd arról beszélt, hogy „Bismarcktól (1862–1871 között Poroszország miniszterelnöke, majd 1871-től a német császárság kancellárja – a szerk.) tanultuk még a 19. század végén, hogy minél erősebbek vagyunk, annál kisebb az esély a háborúra. És a vaskancellárnak igaza volt: minél erősebbek vagyunk, annál kisebb az esély, hogy belekeveredünk egy háborúba”.

Szerinte amikor hadsereget építünk, akkor „persze készülünk a legrosszabbra, de valójában utat nyitunk a kedvező jövő számára is”.

Kapcsolódó cikk

Orbán Viktor ezt követően emlékeztetett arra, hogy ő már korábban azt mondta, hogy a biztonság lesz ebben az évtizedben a legfontosabb ágazat.

A legfontosabb feladat pedig ebben az évtizedben, hogy egy Magyarországot megvédeni képes, a magyar érdekeknek érvényt szerezni tudó, Magyarországon, de ha kell, azon kívül is bármikor bevethető haderő álljon rendelkezésre

– jelentette ki.

Nemrég egyébként a NATO-csúcson megszavazták, hogy a szövetség keleti és délkeleti részén, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában és Szlovákiában is új hadtesteket állítanak fel, így összesen nyolc országban lesznek jelen a NATO csapatai.

A német-magyar kapcsolatokról azt mondta, hogy „összevissza” állnak, de „abban reménykedünk, hogy most kisimulnak”. Orbán arról is beszélt, hogy: világos, hogy Európa békéjét és biztonságát a németek nélkül nem lehet garantálni.
“Jövő héten vasárnap meg nehogy otthon maradjanak!” – hívta hadba a szimpatizánsait.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet