A miniszterelnök nagyon tevékenynek mutatkozik a határon.

Szerdától három napon át az ország keleti hatán van Orbán Viktor miniszterelnök, hogy – mint az erről szóló videójából kiderült – onnan szervezze a segítségnyújtást az Ukrajnában dúló háború elől menekülőknek.

Este határszemlét tartott, és bejelentette, hogy a jövő héten nagyobb menekülthullámot várnak, ezért megerősítik a magyar-román határon található csengersimai határátkelőt.
A csütörtök délelőtti, újabb videójából pedig már az derült ki, hogy egy menekült családdal is találkozott, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást adott át nekik. A felvételről kiderül, hogy a kétgyerekes család Olaszországba készül tovább utazni.
„Örülök, hogy látom. Sok sikert kívánok maguknak” – mondta az ukránul beszélő édesanyának a miniszterelnök, majd az irat átadása után kezet is csókolt neki.

Magyarországra Orbán legutóbbi, szerda délutáni tájékoztatása szerint 429 ezer menekült érkezett Ukrajnából. Belbiztonsági tanácsadója, Bakondi György szerda este arról beszélt az M1-en, hogy akár 900 ezer, a háború elől menekülő ember is átléphet majd Magyarországra.

Orbán egyébként nem először látogatott el a magyar-ukrán határra. Sőt, olyat is tett, amit 12 éve soha. És még azt is elárulta, mi a szívből jövő kívánsága.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet