Orbán Viktor egy rövid mondattal jelezte a szavazás végét.

Az urnák lezárultak, ő mindent köszön.

“Köszönöm mindenkinek, aki szavazott” – írta ki Orbán Viktor  a hivatalos Facebook-oldalára.

„Miniszterelnök úr, ön 2006-ban azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy még sosem hazudott a magyaroknak. 2022-ben mit mond, hazudott valaha a magyar embereknek?” – kérdezték meg Orbán Viktortól, miután kiérkezett a szavazásáról.

Erre Orbán azt felelte, igyekszik mindig tartani a szavát. A miniszterelnök furcsa választásnak tartja a mostanit, de bizakodó, furcsa azért is, mondta, mert például esik a hó áprilisban.

Arra, hogy lesz-e szükség megszorításokra a választások után, azt mondta, hogy „az ország érdekeinek megfelelő döntéseket fogunk hozni. Először ejtsük el a medvét, utána tárgyaljunk a szűccsel.”

A rezsicsökkentés fenntarthatóságáról is kérdezték, erre azt válaszolta, hogy előbb szeretnék megnyerni a választást, utána majd beszélnek ezekről,

Nagy győzelemre számít, a referendum pedig a gyermekek védelmét szolgálja, ezt is mondta Orbán Viktor vasárnap, szavazása után. „Ez egy tisztességes és fair választás, mindenkinek volt esélye, hogy meggyőzze a magyar választókat” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésekre válaszolva, és körülbelül ezt ismételte meg akkor is, amikor azt kérdezték tőle, hogy a közmédiában egyenlő feltételek érvényesültek-e.
Arra a kérdésre, hogy nem kapnak kétharmadot, azt kudarcként élik-e meg, azt mondta, 16 évet voltak ellenzékben, és 16-ot kormányon, ezért reméli, hogy ma átbillennek pozitívba. Szerinte a választás tétje a háború vagy a béke, mondta.
A marosvásárhelyi, felgyújtott levélszavazatokról is kérdezték, arra azt mondta, a jogászok vizsgálják a kérdést. Arra, hogy mivel már a V4-en belül is érik kritikát, nem fél-e az elszigetelődéstől, azt felelte: NATO- és EU-tagként nem kell tartania ettől.
Megkérdezték tőle azt is, hogy egyetért-e Németh Zsolttal abban, hogy „Ruszkik haza!”: erre azt mondta: „Szerencsére itt nincsenek.”
Szerették volna megtudni tőle azt is, hogy lemond-e a Fidesz elnöki posztjáról, ha elveszíti a választást, de erre nem válaszolt, illetve azt, hogy ő nyerni szeretne, kérdezzék inkább arról.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.