Kétes jelenet játszódott le az EP legutóbbi ülésén, miután Angel Dzsambazki minden idők egyik legbizarrabb mozdulatsorát mutatta be.

Jogállamiság kérdése

Az EU Bírósága úgy döntött, alkalmazható a mechanizmus Magyarország és Lengyelország esetében, tehát el lehet vonni támogatási pénzeket az országokat képviselő kormányoktól – írta a 444.

Ez azt jelenti, hogy Magyarország és Lengyelország szerint az uniós költségvetésből származó pénzeket nem szabad a jogállamisági feltételek teljesüléséhez kötni, az EU szerint viszont igen, amiről immár bírósági ítélet is van.

Kétes jelenet

A sokakat sokkoló döntés továbbra is téma az Európai Parlamentben, a képviselők ugyanis vitát tartottak a jogállamisággal kapcsolatban, amely során a bolgár nacionalista párt európai parlamenti képviselője, Angel Dzsambazki minden idők egyik legbizarrabb mozdulatsorát mutatta be.

Azt követően ugyanis, hogy Magyarországot és Lengyelországot is a védelmébe vette, tett egy olyan mozdulatot, amit az EP-ben egyértelműen náci karlendítésként értelmeztek.

Meg akarják szégyeníteni Magyarországot és Lengyelországot! Éljen soká Orbán, a Fidesz, Kaczynski, Bulgária és a nemzetállamunk. Éljen soká Európa, a nemzetek Európája 

– mondta Dzsambazki.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet