Az Alaptörvény kilencedik módosítása után a kormánypárti csatorna műsorvezetője, Ördög Nóra is egy melegjogi civil szervezet jelszavával pózolt az Instagramon.

Tiltakozásul a törvénymódosítás ellen

“A család az család” – posztolta ezzel a szlogennel és a hozzá tartozó piktogrammal a tenyerére rajzolva Ördög Nóra műsorvezető az Instagram-oldalán.

Ordog Nora Csalad Az Csalad Alkotmanymodositas
Ritkán Vállal Közéleti Szerepvállalást A Népszerű Műsorvezető / Fotó: Ördög Nóra Hivatalos Instagram-Oldala

Egyértelmű az időzítés, hiszen a kormány kilencedszer is módosította az Alaptörvényt, hogy a szövegbe belekerüljön: „az anya nő, az apa férfi”, illetve hogy a családi kapcsolat alapja a házasság.

A szlogent és a képet a melegek jogait védő Háttér Társaság nevű civil szervezet indította útjára az interneten, tiltakozásul a törvénymódosítás ellen.

Sokkal színesebb a család fogalma

Ördög Nóra, aki a kormány szócsöveként működő TV2 csatornánál dolgozik műsorvezetőként, ritkán nyilvánul meg közéleti ügyekben, de úgy tűnik, családanyaként ő is úgy érezte, hangját hallattatni kell.

Szerintem a család egy kiegyensúlyozott, szeretetteljes környezet, ahol a gyerekek biztonságban érezhetik magukat. A szülők és gyermekeik közötti szeretet, törődés és összetartozás teszi azzá. A család fogalma sokkal színesebb, mint ahogy azt rutinból gondoljuk. A család az család

írta a fényképhez Ördög.

Kapcsolódó cikk

Két éve az azóta megszűnt Zoomnak a Televíziós Újságírók Díj átadóján azt mondta Ördög, hogy amíg a “szórakoztató mezsgye”, amiben ő is dolgozik, nem kér semmilyen szerepvállalást tőlük, és a tartalomgyártás áll a fókuszban, addig neki nincs problémája azzal, hogy a kormány egyik fontos szócsövénél dolgozik. Hozzátette, hogy az a legfontosabb, hogy nincs rajtuk nyomás, és eddig nem is történt ilyen.

Műsorvezető társa is megszólalt korábban

Amikor felvetődött a kormányban, hogy módosítják az Alkotmányt újfent, a Háttér Társaság által elindított kampányba Istenes Bence tévés műsorvezető is felszólalt. 

Én hiszek abban, hogy egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben nőjön fel… hogy a család fogalma sokkal színesebb, mint ahogy azt néha gondoljuk… hogy a család az család, akkor is, ha a szülők történetesen azonos neműek

írta közösségi oldalán Istenes Bence.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet