Mivel Oroszország megtámadta Ukrajnát, célba véve utóbbi ország több nagyvárosát, illetve a fővárost, a Márki-Zay Péter vezette magyar ellenzék csütörtök estére tüntetést szervezett a budapesti orosz nagykövetség épülete elé.

Kitört a háború

Az eseményt a kormányfőjelölt a háború kitörésének napján délután jelentette be a közösségi oldalán. A tüntetésen Márki-Zay Péter is felszólalt, amelyben kiállt Ukrajnáért és az ukrajnai magyarok védelméért – írta a Blikk.

Most, amikor 200 kilométerre a magyar határtól az oroszok bombázzák az ukrán lakosságot és létesítményeket, nagyon fontos kimondanunk: Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mellett vagyunk, a NATO egységes álláspontját képviseljük, csatlakozunk az Európai Unió szankcióihoz és árulónak tartjuk Orbán Viktort, aki veszélybe sodorta Magyarország területi integritását és biztonságát

– írta Márki-Zay a posztjában.
Oriasi Tomeg Budapesti Orosz Nagykovetseg Ukrán Valsag 2 Scaled
/ Fotó: Fuszek Gábor

Hozzátette, követelik, hogy a kormány azonnal állítsa le a Paks 2-es beruházás engedélyezési eljárását és utasítsa ki Magyarországról az orosz kémbankot, a Nemzetközi Beruházási Bankot. “A nyugathoz tartozzunk, ne a kelethez!” – zárta posztját.

Orosz kézen Csernobil

Nemrég írtunk arról a friss hírről, hogy Fehéroroszország felől az orosz erők benyomultak a csernobili régióba, egész pontosan a csernobili nukleáris zónába.

Oriasi-Tomeg-Budapesti-Orosz-Nagykovetseg-Ukrán-Valsag-3
/ Fotó: Fuszek Gábor

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a benyomulás hírére azt mondta, az ukrán katonák épp az életüket áldozzák ott azért, hogy az 1986-os katasztrófa ne ismétlődhessen meg.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet