Egy hét alatt több mint 17 millióan látták a YouTube-on a szentpétervári Little BIG új klipjét, a Skibidit.

Hirdetés

Az orosz csapat számának népszerűségét jól felturbózta, hogy kiírták Instagramra és YouTube-ra a Skibidi-kihívást, azaz: ki tudja még idiótább módon eljárni a klipben bemutatott idióta táncukat.

LITTLE BIG – SKIBIDI (official music video)

Join the #skibidichallenge – just film how you dance the skibidi-dance, put the #skibidichallenge hashtag and post it on your YouTube and Instagram. Присоединяйся к #skibidichallenge – Выкладывай свои видео с танцем из клипа Skibidi с хэштэгом #skibidichallenge в Instagram и YouTube. NEW ALBUM “ANTIPOSITIVE PT.

A Little BIG amúgy nem ismeretlen Magyarországon, a Szigeten is kint voltak idén.

Az orosz gangnam style, Skibidi / Fotó: Tenczer Gábor

A Little BIG mint jelenség amúgy elég nehezen írható le, a gopnik kultúrára és az orosz sztereotípiákra építő banda egészen egyedi módon vegyíti a hardbasst a raveléssel, és a polgárpukkasztást, meg a valós társadalomkritikát az olyan idétlen számokkal, mint a Dead Unicorn vagy a Lollybomb.

Ennyi jó klip nincs is! De van: átadták a Klipszemle díjait

Blik Dani, a 235 Productions kreatív producere, Fabricius Gábor mediadesigner, író, a Republic Group filmkészítője, Jakab Juli, forgatókönyvíró, a Napszállta , a Senki szigete és a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan színésznője, Sallai Zsuzsa “Sazsu”, a Viacom Hungary (MTV, Vh1, Comedy Central, Nickelodeon, Paramount) előadókért és zenéért felelős menedzsere és Oltai Kata művészettörténész, kurátor.

Ez az egészen abszurd keverék tökéletesen működik, és az is tuti, hogy semmilyen más koncerten nem lát az ember olyat, hogy az egész közönség önkívületben kántálja, hogy dick. 

Hirdetés