Egy orosz katona elmondta, hogy mindössze öt napos kiképzésben részesült, mielőtt a frontra küldték – és bevallotta, hogy néhány bajtársa még a géppuskát sem tudta használni.

Orosz katonákat küldenek Ukrajnába anélkül, hogy ismernék a gépfegyver kezelését, és kevesebb mint egyhetes kiképzéssel az övük alatt – állította egy harcos a DailyStar szerint.

Az orosz védelmi minisztérium honlapja szerint mindenkinek, aki az orosz hadsereggel harcolni akar, négyhetes kombinált fegyveres kiképzésen kell részt vennie, amely összesen 240 órát vesz igénybe. Az orosz törvények értelmében a katonák sem küldhetők harcba, hacsak nem rendelkeznek legalább négy hónapos kiképzéssel.

De úgy tűnik, ez a gyakorlatban nem így van, mivel az Ivan fedőnevű katona felfedte, hogy a katonák nem rendelkeztek a harchoz szükséges alapvető készségekkel, amikor Ukrajnába küldték őket. A 31 éves Ivan, aki áprilisban három hónapos szerződést írt alá a védelmi minisztériummal, azt mondta, hogy a képzés „nem volt elég”.
A szerződés aláírásakor egy belgorodi katonai bázisra helyezték át, és két héten belül a fronton kötött ki. Ivan elmondta, hogy a csapatok informális kiképzéseken vettek részt, miközben bevetésükre vártak, harci készségeket gyakoroltak, épületeket rohantk meg és „mindenféle védelmi” feladatokat végeztek délelőtt 10 órától este 7 óráig.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk