Ukrán tisztviselők két titkos kínzókamrát tártak fel egy újonnan felszabadított ukrán faluban, ahol az orosz katonák beteges kínzásnak vetették alá a civileket.

Szeptember 20-án az ukrán főügyészség felfedte, hogy a Harkiv régióban található Kozacsa Lopanban két helyszínen végeztek ellenőrzést, “ahol az orosz hadsereg civileket kínzott a megszállás alatt”, írjaDailyStar.

A rendfenntartók most megpróbálják felkutatni az áldozatokat és bizonyítékokat gyűjteni. Azt remélik, hogy egy napon “igazságot szolgáltatnak az orosz hadseregnek”. A második Telegram-bejegyzésben megerősítették, hogy a kínzókamrákat az orosz erők hozták létre, amikor a területet elfoglalták a betolakodók.

Egy négy ember befogadására alkalmas cellában az orosz katonaság több mint 20-at tartott. Az áldozatok szerint felváltva aludtak, mert nem volt elég hely.

A 40 éves Vitalij Oliia volt az egyik Kozacha Lopan lakos, akit Putyin emberei megkínoztak. A The Kyiv Independentnek nyilatkozva 10 nappal a falu szeptember 11-i felszabadítása után azt állította, hogy az ukrán hadseregben végzett korábbi szolgálata miatt vették őrizetbe.

Súlyosan megverték, majd a falu vasútállomásán lévő rögtönzött kínzókamrába vitték, és bekötötték a szemét. Beszámolója szerint lehúzták a nadrágját és a fehérneműjét, majd érezte, hogy valamit a péniszére és a belső combjára tapasztanak, ezután pedig körülbelül egy órán keresztül áramütésnek tették ki. Elmondása szerint a bőre füstölgött harminc perc után, és miután végeztek, a belső combján ropogós tapintású volt a bőr, “akár a sertéssült”.
Vitalij később kénytelen volt bevallani orosz civilek meggyilkolását egy videóban, amely még mindig megtalálható az orosz közösségi médiában. Ezután egy nagyobb, “Zero” becenévre hallgató kihallgató létesítményben töltött egy kis időt, ahol hallotta, ahogy a körülötte lévő szobákban embereket kínoztak.
Végül egy hónap után szabadon engedték, hogy helyet szabadítsanak fel új foglyok számára.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.