Putyin külügyminisztere, Szergej Lavrov figyelmeztett, hogy az Oroszország és a Nyugat közötti „hibrid” konfliktus egyre közelebb kerül egy valódi háborúhoz.

Szergej Lavrov kifogásolta a NATO Ukrajnának nyújtott támogatását, mondván, hogy a Nyugat arra használja fel az Oroszország és Ukrajna közötti harcot, hogy megpróbálja elpusztítani az országot, írja a DailyStar.

Amikor arról beszélünk, ami Ukrajnában történik – ami már nem egy hibrid konfliktus, hanem csaknem egy valódi háború, amelyet a Nyugat már régóta tervez Oroszország ellen

– állította Lavrov január 23-án. Hozzátette: „A cél az, hogy elpusztítsák mindazt az oroszt, a nyelvtől a kultúráig, ami évszázadok óta Ukrajnában volt, és megtiltani az embereknek, hogy anyanyelvükön beszéljenek” – tette hozzá, megismételve azokat a propagandasorokat, amelyeket Putyin maga is többször használt az elmúlt évek során.
Lavrov azt is elmondta, hogy a nyugati vezetők szándékosan szabotálták az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalásokat, elnyújtva ezzel a konfliktust.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.