Új közlekedési táblákkal üzennek az ukránok Putyinnak. A közlekedési hatóság az orosz elnök áthúzott képmásait helyezi ki.

Az Ukravtodor (az ukrán közlekedési hatóság – a szerk.) új közlekedési táblákkal próbálja megnehezíteni az orosz megszálló erők dolgát. A táblákon Vlagyimir Putyin orosz elnök képmása látható áthúzva.

Az ukrán hatóság a Telegramon és a Facebookon is terjeszti az újításokról készített fotókat, amelyekről a 24.hu is írt. Az új táblákkal azt szeretnék üzenni:

Megszállóknak tilos az áthaladás.

A háború sújtotta ország közlekedési tábláit sorra cserélik le az áthúzott Putyin-fejesekre. Az akcióval az a céljuk, hogy az orosz csapatok nehezebben tudjanak tájékozódni, így ugyanis nem tudhatják, hol vannak, és milyen messze van a következő település.

Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is hadi eszközökkel segíti az ukránokat, Orbán Viktor kijelentette, Magyarországnak nincsen nélkülözhető fegyvere a szomszédos ország számára. A háborúban már kárpátaljai magyar katonák is elestek. Az első orosz-ukrán béketárgyalásról ebben a cikkünkben írtunk korábban. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.