A brit védelmi minisztérium kiadta az ukrajnai helyzetről szóló keddi hírszerzési tájékoztatását, amelyben vitatja Oroszország beszámolóját a vasárnapi, Odessza elleni rakétatámadásról.
Oroszország nem vállalta magára az odesszai kikötőt ért rakétatámadást.

Ellenben Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője cáfolta ezt, és azt mondta, hogy a támadás katonai infrastruktúrát ért, viszont nem befolyásolja a kulcsfontosságú kikötőváros gabonaexportját.

A brit védelmi minisztérium július 24-ei közleményében, azt írta, hogy nincs arra utaló jel, hogy ilyen célpontok lettek volna a rakéták által eltalált helyen.

Kapcsolódó cikk

Mint írják, Oroszország szinte bizonyosan a hajóelhárító rakétákat tekinti kulcsfontosságú fenyegetésnek, amely korlátozza a fekete-tengeri flotta hatékonyságát.

Ez jelentősen aláásta az általános inváziós tervet, mivel Oroszország reálisan nem próbálkozhat kétéltű támadással Odessza elfoglalására.

A brit jelentésben kiemelik, hogy Oroszország továbbra is prioritásként fogja kezelni az Ukrajna hajóelhárító képességének csökkentésére és megsemmisítésére irányuló erőfeszítéseket.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk