Vlagyimir Putyin csapatait azzal vádolják, hogy ukrán állampolgárokat raboltak el az utcáról, és fehéroroszországi és oroszországi börtönökbe szállították őket, mielőtt félelmetes kihallgatásoknak vetették volna alá őket.
Egy ukrán emberi jogi szervezet szerint Vlagyimir Putyin erőit azzal vádolják, hogy hűtőszekrényben tartották az ukránokat, mielőtt Oroszországba szállították őket, írja a Daily Star. Az ukrán belügyminisztérium úgy véli, hogy több tucat kitoloncolt civilt tartanak fogva orosz börtönökben, és valószínűleg kínzásnak teszik ki őket.
Az állítólagos atrocitások egyik szemtanúja leírta, hogy halálosan megfenyegették, és elválasztották szeretteitől, miközben félelmetes kihallgatásra kényszerítették. Oleget és családját állítása szerint egy ukrán repülőtér közeléből rabolták el.

Nem működő hűtőszekrényekbe helyeztek minket egy romos étkezőben. Azt hittem, mindannyian együtt vagyunk, a családom is ott van. De ők nem voltak velem a cellában

– mesélte a férfi. 

Néhányan egyszerűen “az utcán vagy a mezőn sétáltak, otthon voltak, vagy egy óvóhelyen ültek, amikor őrizetbe vették őket” – mondta Oleg.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet