Az önkéntesek főkoordinátoraként dolgozik az ukrán erőknél.

Egy nő, aki először 2017-ben jelentkezett önkéntesként Ukrajna fegyveres erőihez, az első női önkéntes, akit katonai hadnagynak neveztek ki – számolt be a LadBible.

A 39 éves Irina Szergejeva korábban médiakapcsolati szakemberként dolgozott, mielőtt 2017-ben tartalékosként jelentkezett Ukrajna védelmére.

Most ő lett az első nő, aki teljes katonai szerződést kapott, és továbbra is harcol hazájáért Vlagyimir Putyin folyamatos támadása közepette.

Sajtóinformációk szerint Szergejeva az önkéntes erők főkoordinátoraként dolgozik Kijevben, ami azt jelenti, hogy első kézből láthatja a harcra jelentkező ukránok sokaságát, minden korosztálytól és hátterűtől.

Bár az Ukrajnában segíteni akaró önkéntesek érkezése bátorítja őt, a PR-szakember arra figyelmeztet, hogy a háború valóságát nem szabad félvállról venni.

Kapcsolódó cikk

Miközben Kalasnyikov puskát tartott egy mélygarázsban, amelyet Kijevben rögtönzött katonai kiképzőbázissá alakítottak át, Iryna a Daily Mailnek azt mondta : “Az első napokban sok fiatal nő érkezett, hogy puskát kapjanak, majd harcoljanak.”

De hozzátette, hogy “megértettem, hogy ezen fiatal nők közül sokan mindent romantikáznak egy kicsit. Felkavart a hősiességük.”

A brit hírportálnak megjegyezte, hogy sok női önkéntes elmesélte neki, nem tudják mire készülnek, de harcolni akarnak. 

“Bólintottam, miközben gyengéden azt mondtam nekik, hogy lehet, nem alkalmasak erre” – mondta, majd hozzátette nevetve, “de hát sok srácra is igaz ez”.

Számos önkéntes érkezett Ukrajnába, többek között a leghalálosabb mesterlövész a világon, a kanadai Wali, valamint egy brit veterán mesterlövész is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet