Felkérték, hogy "tanúsítson együttérzést".
Felkérte Ferenc pápát az ukrán főváros polgármestere, hogy a jelenlegi körülmények ellenére látogasson el oda, mivel a jelenléte lehetővé teszi emberéletek megmentését és a béke megteremtését, írja az MTI.
Vitalij Klicskónak a pápához intézett levelét megelőzően a katolikus egyházfő meghívást kapott az ukrán görögkatolikus egyház vezetőjétől és Ukrajna vatikáni nagykövetétől is.
“Reméljük, hogy a személyes jelenléte lehetővé teszi emberéletek megmentését és a béke megteremtését a városunkban, országunkban és azon túl – írta Klicsko.
Amennyiben a látogatás nem lehetséges, a polgármester élő vagy felvett videofelvételt javasolt, amelyen a pápán kívül megszólalna Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is.

Kapcsolódó cikk

“Felkérjük önt mint egyházi vezetőt, tanúsítson együttérzést, álljon az ukrán nép mellett a békére való felhívás terjesztésével” – mondta az Úrangyala imádság után mondott beszédében vasárnap a pápa.

Moszkva szerint az általa különleges hadműveletnek nevezett katonai akció nem területfoglalást, hanem a szomszédos ország demilitarizálását és nácitlanítását célozza. A pápa március 6-án implicite elutasította ezt a kifejezést, mondván, hogy azt nem lehet csak katonai műveletnek, tekinteni, ez háború, amely könny- és véráradatot indított el.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet