Magukat viccelődve hullauraknak nevező ukránok gyűjtik össze az orosz holttesteket, hogy visszaküldjék őket Oroszországba.

Az ukrán “hullaurak” orosz katonák holttesteit kutatják, mivel a nemzetközi jog értelmében haza kell juttatniuk őket, írja a DailyStar.

A komor feladatot az elhunytak ellenséges vonalakon átívelő cseréjének részeként hajtják végre. A művelet során előkerült holttestek egy része több hónapja a földön volt, így nehéz azonosítani őket, mivel bomlásnak indultak.

Két férfi a Harkivhoz közeli Vilkhivka falu közelében mesélt a Times-nak tapasztalataikról. Azt állították, hogy gyakran naponta 120 mérföldet (közel 200 kilométert) autóznak, hogy később az ukrán hadseregnek adják őket feldolgozásra.

A nemzetközi megállapodások értelmében minden konfliktusban a szembenálló feleknek bele kell egyezniük, hogy az elhunyt katonák holttesteit kérésre visszaküldik a családjaiknak. Az elhunyt katonák cseréje Oroszország és Ukrajna között június 4-én kezdődött, alig több mint három hónappal a harcok kezdete után.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet