Tarackokkal és rakéta-sorozatvetőkkel lőtte Ukrajnában a donyecki "népi milícia" a mariupoli Azovsztal acélművet – közölte szerdán helyszíni jelentésében orosz védelmi minisztérium Zvezda tévécsatornája és a Rosszija 1 állami televízió.

Az orosz katonai tárca szerda este kihirdette, hogy csütörtöktől szombatig, reggel nyolctól este hatig ismét humanitárius folyosókat nyit a távozni kívánó civilek számára az Azovsztalból az orosz-ukrán háborúban – adott hírt a magyar állami hírügynökség, az MTI, amit a Ripost szemlézett.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerdán egy moszkvai tanácskozáson azt mondta, hogy az ukrán katonai csoportosulás maradványait biztonságosan körülzárták Azovsztal kerületét.

Rámutatott, hogy a “nacionalisták” semmibe vették a civilek szabadon bocsátására és a fegyverletételre vonatkozó, többször megtett ajánlatot, amelynek elfogadása esetén a nemzetközi joggal összhangban garantálnák számukra az életet és a kíméletes bánásmódot.

Kapcsolódó cikk

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerda esti hadijelentésében egyebek között arról számolt be, hogy precíziós rakétacsapással megsemmisítettek egy amerikai gyártmányú, tüzérség elleni radart Popaszna közelében.

Délelőtt más információk mellett azt közölte, hogy nagy hatótávolságú légi és tengeri indítású precíziós fegyverek hat vontatási alállomást semmisítettek meg Podborci, Lviv, Volóc, Timkove és Pjatihatka vasútállomása közelében, amelyeken keresztül amerikai és európai eredetű fegyvereket és lőszereket szállítottak a Donyec-medencébe az ukrán fegyveres erőknek.

Kapcsolódó cikk

Ukrán rakéták találták el szerdán a Donyec-medence Makejevka területén lévő olajtárolót, felgyújtva annak négy, egyenként ötezer tonnás tartályát. A támadás következtében a Pervij Kanal tévécsatorna jelentése szerint tíz civil megsérült.

“Képtelenségnek és valótlanságnak” minősítette szerdán Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő azokat sajtójelentéseket, amelyek szerint Oroszországban a Győzelem Napján általános mozgósítást terveznek meghirdetni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet