A kijevi magyar nagykövetség sértőnek találja Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes vádait, miszerint Magyarország azért nem áll ki határozottan Ukrajna mellett, mert Oroszország odaígérte Kárpátalját.

Az ukrán miniszterelnök-helyettes, Irina Verescsuk Facebook-oldalán keményen kritizálta a magyar kormány hozzáállását az orosz-ukrán háborúhoz. 

„Nem támogatják a szankciókat. Nemhogy fegyvert nem adnak, de nem is engedik át a más országokból származó fegyverszállítmányokat a területükön. Valójában mindenre nemet mondanak. Lassacskán Budapest hivatalos retorikája nyíltan oroszbarát lesz. Mi az? Mit akarnak? Olcsó orosz gázt? Vagy netán a mi Kárpátaljánkat?” – tette fel a kérdést. 

Erre a posztra reagált most a kijevi magyar nagykövetség, szintén Facebook-bejegyzésben, amiről a Blikk is beszámolt

Miniszterelnök-helyettes asszony összefoglalja, mit nem tesz Magyarország és kormánya Ukrajnáért a jelenlegi helyzetben, és keresi az okokat. Következtetései nemcsak teljesen hamisak és alaptalanok, hanem egyenesen sértőek is, de sajnos ezeket a közhelyeket már régóta sikeresen elültették az ukrán közvéleményben. Különösen szomorú, hogy ezek között a találgatások között – nem először – Kárpátalja és az ott élő magyarok is szerepelnek

 – írta a nagykövetség. 

Azt is hozzátették, hogy míg Ukrajna az ukrán, Magyarország a magyar állampolgárokért felelős, és nem kell ellenséget keresni ott, ahol nincsenek. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.