A Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket.

Katonai menetoszlop halad át Hajdú-Bihar megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjain hétfő és szerda között, írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Honvédelmi Minisztérium, amit a Telex szemlézett.

A Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy „a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal” közelítsék meg a katonai járműveket, mivel „azok mérete, sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja” eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottaktól.
A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil jármű, így a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják a menet haladását.

Kapcsolódó cikk

„Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen” – emelte ki a Honvédelmi Minisztérium. 

Hozzátették, hogy „a vonatkozó jogszabályokat betartva” arra törekszenek, hogy csak a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát június 13. és 15. között.

„A lakosság megértését és türelmét köszönjük!” – zárta közleményét a minisztérium. Vasárnap egyébként szintén átvonult az országon egy katonai konvoj, az a Bakony felől vonult Debrecen mellé.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.