Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök kijelentette, robbanóanyag is volt a Zágrábban lezuhant katonai drónon.

Kisebb nézeteltérés alakult ki Andrej Plenkovic horvát kormányfő és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár között a Zágrábban lezuhant drón ügyében, amiről ebben a cikkünkben írtunk korábban. A főtitkár keddi nyilatkozatában azt állította, nem volt robbanóanyag a robotrepülőn, és az eszköz Zágráb mellett zuhant le.  

A horvát miniszterelnök képen mutatta be a bomba maradványait, amiket a lezuhant drónon találtak, írja a Blikk. Plenkovic azt is jelezte, hogy a katonai eszköz a Jarun-tónál zuhant le, amely még Zágráb része.

Ez nem egy fegyvertelen drón volt, ezt most már tudjuk. Csütörtök vagy péntek éjjel lehet, hogy nem tudtuk, de most már igen. Azért mutatom meg ezt önöknek, hogy minden, az esettel kapcsolatban terjedő álhírt cáfoljak

 – mondta Plenkovic.

A kormányfő azt állította, úgy gondolják, a drón felderítői céllal érkezett a horvát légtérbe, és az üzemanyag kifogyása miatt zuhanhatott le. Ugyan nem feltételezik, hogy Horvátország ellen akarták bevetni a robotrepülőt, a rajta található robbanóanyag veszélyt jelent az országra, ezért növelik a készültségüket. 

A sajtótájékoztatón azt is elmondta, folytatják az egyeztetést a magyar és román haderő illetékeseivel az ügyben. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet