A technológia kifogott az orosz-ukrán háborún.

Egy ukrán férfi nyomon tudta követni az orosz csapatok mozgását az otthonából ellopott Apple AirPodokon keresztül, írja a The Guardian a The Times cikke alapján.

Vitalij Szemenyec fülhallgatóját Kijev melletti otthonából lopták el az orosz katonák.

Az Apple nyomkövetőjén keresztül, a „Find my” funkciót használva azt is láthatta, ahogy a katonák – és velük együtt az AirPodok – az ország keleti részére csoportosulnak át.

Kapcsolódó cikk

Az AirPodokat a Kijevtől 27 mérföldre lévő Hosztomelből emelték el még az invázió elején, amikor az orosz erők körbezárták és megpróbálták elfoglalni a fővárost. Amikor áprilisban sietősen visszavonultak Kijevből, Szemenyec követni tudta, amint a fülesek átlépték a belarusz határt, majd a határtól 40 kilométerre fekvő Homel város közelében kötöttek ki.

Nem volt itt sem sokáig nyugtuk, múlt héten az AirPodok 500 kilométer utazás után elérték Belgorodot, azt az orosz várost, ahol Putyin elnök a Donbasz elleni támadásra csoportosította át csapatait.
Szemenyec az Instagram-oldalára rakta ki a képeket az AirPods útjáról, bár abban nem reménykedett, hogy valaha is viszontlátja őket.

A technológiának hála most már tudom, hogy hol vannak az AirPodjaim. Orosz orkok rabolták el a hosztomeli otthonomból

– írta.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet