A súlyos betegeket nem tudják ellátni.

Az orosz csapatok által ostromlott Mariupolban sürgősen tűzszünetre van szükség, mert humanitárius katasztrófa fenyeget – közölte a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága

A kikötőváros lakói hetek óta rémes körülmények között élnek élet és halál között – mondta Peter Maurer, a genfi székhelyű segélyszervezet elnöke. 

Civilek és katonák holttestei fekszenek az utcán és a romok alatt, a súlyos betegeket nem tudják ellátni. Mariupol több százezer lakosa küzd az alapvető szükségletek hiányával, nincs elég élelem, víz és gyógyszer.

Kapcsolódó cikk

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága felszólította a konfliktusban részt vevő feleket, hogy állapodjanak meg a tűzszünet feltételeiről és a civilek menekülési útvonalairól.
A segélyszervezet felajánlotta, hogy semleges közvetítőként vesz részt a tárgyalásokon.

Mint beszámoltunk ebben a cikkünkben, annyira súlyos a helyzet Mariupolban, hogy tömegsírt kellett ásni, illetve a folyamatos harcok miatt nem tudják megszámolni sem a halottjaikat az ukránok. Legutóbb egy születészetet bombáztak le az oroszok, amely során hárman is elhunytak, köztük egy 6 éves gyerek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet