Mariupol kelet-ukrajnai városban kritikus állapotok uralkodnak, napok óta nincs gáz, víz és áram, megszámlálhatatlan a halottak száma.

Mariupol támadását az orosz-ukrán háború kezdetén indította meg az orosz hadsereg. A helyzet egyre komolyodott, a település alpolgármestere március harmadikán már arról számolt be, hogy a folyamatos harcok miatt a halottaikat sem tudják összegyűjteni.

A brit Channel 4 kedd esti híradójából, amit a Blikk is szemlézett, kiderült, a városban már hetedik napja nincs gáz, áram és víz, nincsenek gyógyszerek, és minden éjszaka az óvóhelyekre kell menekülni az orosz rakéták elől. Több száz holttest heverhet az utcán. Az alpolgármester, Szerhij Orlov megerősítette, hétfőn már tömegsírt kellett ásniuk, amibe 33 embert kellett eltemetniük, de az összes halottat képtelenség megszámolni.

Mariupolból már többször próbálták kimenekíteni a civileket, de az oroszok az ígéretek ellenére tűz alatt tartják a menekülőútvonalakat és ahogy Orlov is megerősítette, a kivezető utak mentén aknákat telepítettek. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet