Egy ukrán nő idős kutyájával menekült a háború sújtotta hazájából. Mivel az állat már alig bírta a sétát, a nő a vállán vitte el a határig.

The Guardian készített riportot azzal az ukrán nővel, aki 17 kilométeren keresztül cipelte idős német juhászát a háború elől menekülve. 

A programozóként dolgozó nő közvetlenül a háború előtt veszítette el édesapját, így az orosz invázió első napját a temetés szervezésével kellett töltenie. 

A munkáját adó német cég segített neki és családjának – beleértve két kutyát –, a menekülésben, de férjét hátra kellett hagyniuk a katonai sorozás miatt, a férfi csak a határig tudta elkísérni őket. 

16 órát vezettem Kijevből egy faluba, de reggel azonnal továbbálltunk, mert ott sem éreztük magunkat biztonságban

 – mesélte. 

Orosz-Ukrán-Háború-Menekült-Kutya
Alisa Férje A Lengyel Határhoz Viszi Pulyát, A 12 És Fél Éves Kutyájukat / Fotó: Alisa / The Guardian

A lengyel határhoz érve hosszú kocsisor fogadta, és úgy ítélte meg, nem tudnak napokig várni a határátlépésre, így a fennmaradó 17 kilométert mínusz 7 fokos időben lábon tette meg. A 12 éves német juhász már nem bírta a sétát, az emberek azt tanácsolták neki, hagyja hátra a kutyát.

Azonban nem így tettek, helyette vállon vitték át négylábú barátjukat az országba.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.