Vitalij Kim, Mikolajiv ukrán város polgármestere csak azért nem volt a lebombázott hivatalában, mert elaludt.

Az ország déli részén, a Fekete-tenger melletti városban, Mikolajivban egy hivatali épület részben megsemmisült a támadásban, és egy nagy lyuk tátongott a közepén, írja a Mirror.

A város polgármestere, Vitalij Kim is munkában lett volna a légitámadás idején, ha nem alszik el véletlenül.

Az épületből a hírek szerint több tucat ember sikeresen megsemmisült, a hatóságok még kutatnak a törmelékek között túlélők után kutatva.

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is hadi eszközökkel segíti az ukránokat, Orbán Viktor kijelentette, Magyarországnak nincsen nélkülözhető fegyvere a szomszédos ország számára. A háborúban már kárpátaljai magyar katonák is elestek. Az első orosz-ukrán béketárgyalásról ebben, a másodikról ebben, a harmadikról pedig ebben a cikkünkben írtunk korábban.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.