Vlagyimir Putyin olyan politikát követett el, hogy megpróbálja ledarálni az Ukrajnával szövetséges országok állampolgárainak pénztárcáját és jóindulatát – mondta egy vezető katonai szakértő.

Sir Richard Barrons tábornok, a Brit Összhaderőnemi Parancsnokság volt parancsnoka elmagyarázta, hogy Vlagyimir Putyin egyik kulcsfontosságú stratégiája az Ukrajnának nyújtott katonai segélyek kifizetésével kapcsolatos nyugati frusztrációk köré összpontosul, írja a DailyStar.

Kifejtette, hogy Oroszország az Ukrajnát támogató országokban, például az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Olaszországban és Németországban zajló problémákat kívánja kihasználni.

Oroszország nagyon jól tudja, hogy a megélhetési költségek válsága maró, hogy az emberek fázni kezdenek… és megpróbálják beállítani a fűtést, amit nem engedhetnek meg maguknak.

Az ukrajnai háborúban elképesztő sebességgel használják a fegyvereket, hatalmas mennyiségű lövedéket lőnek ki, és jelentős költségekkel járnak. Kifejtette azt is, hogy az ukrán hadigépezet továbbgördüléséhez hatalmas mennyiségű kiképzésre és felszerelésre is szükség van. Ehhez Ukrajnának a Nyugat támogatására van szüksége.

“Látom annak lehetőségét, hogy megváltozik a hangulat Németországban, Olaszországban és az Egyesült Államokban, ahol vannak, akiknek eszébe jut, ‘miért fizetünk ezért a véget-nem-érő háborúért, miközben itt hideg van'” – magyarázta Barrons.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.