Németh Zsolt, a Fidesz egyik alapítótagja mindenkit meglepett, amikor Facebook-oldalára azt írta ki, "Ruszkik haza! Legyen béke!".

A kormány álláspontja a háborúval kapcsolatban, hogy Magyarország a konfliktus egyik fele mellett sem teszi le nyíltan a voksát, és egy “stratégiai nyugalom” kell. A magyar kormányt többen vádolták azzal, hogy hintapolitikát folytat a háborúval kapcsolatban. Németh Zsolt, az Országgyülés Külügyi Bizottságának elnökének azonban lehet, elfelejtettek szólni róla, hogy mit szabad és mit nem. Legalábbis Facebook-bejegyzése, amit a Blikk is szemlézett, erről árulkodik.

A politikus “Ruszkik haza! Legyen béke!” üzenete sokkal inkább illeszkedik az egyesült ellenzék kommunikációjába, és a fideszes követői fel is háborodtak rajta. „Kár érte… kiváló képviselő volt.”, „Jobb lenne, ha visszafogná magát. Legyen semleges, mint a kormány. A második mondat bőven elég: Legyen béke! Ön a politikus, én oktassam?”, „Szerintem ez egy kicsit erős! Ilyet MZP től vártunk volna!”, „A béke iránti vágy mindannyiunké. Sokan imádkozunk érte. A ruszkizásnak épp annyira nincs helye, mint nemzeti hőssé avanzsálni az ukránt. Több higgadtságot kérek” – írták a kommentekbe.
Az ellenzéki politikusok azonban üdvözölték Németh megnyilvánulását. Márki-Zay Péter ezt kommentelte: „Örülök Zsolt, hogy Orbán Viktorral szemben felébredt a lelkiismereted. Sohasem késő.” Szabó Tímea így reagált: „Így van, Zsolt! De mondd meg a főnöködnek is, hogy ez a helyes irány!” Fekete-Győr András is egyetértett: „Ruszkik haza! Legyen béke! Orbán, takarodj!”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet