Egy ukrán nő férjét lelőtték az orosz katonák, majd megerőszakolták, miközben a kisfia a kazánban rejtőzködött.

A Natalja álnevet használó nő felkavaró történetet mesélt el a sajtónak, írjaNewsweek. Március 9-én lövést hallott, majd lépések zaját. Egy orosz katonával találta szemben magát, aki fegyvert szegezett a fejéhez és közölte, “lelőttem a férjedet, mert egy náci”.

A Kijev melletti faluban élő nő ráparancsolt négyéves kisfiára, hogy bújjon el a kazánházban, ahol a rakétatámadások elől is rejtőztek korábban.  

Azt mondta, hogy vegyem le a ruháimat. Aztán mindketten, felváltva erőszakoltak meg. Nem törődtek azzal, hogy a fiam a kazánházban sír. Azt mondták, hogy fogjam be, és menjek vissza. A fejemnél tartották a fegyvert és gúnyolódtak velem.

Natalja esete az első, amelyet az ukrán főügyész hivatalosan is kivizsgált. “A kijevi ügyészség azonosította azt az orosz katonát, aki megölt egy fegyvertelen férfit, és többször megerőszakolta a feleségét” – mondta Irina Venediktova főügyész.

A nő végül kisfiával együtt elmenekült a házból, miután a katonák elaludtak. Kisfiának még nem árulta el, hogy apja meghalt.

Putyin és az orosz hadsereget már többször vádolták meg azzal, hogy háborús bűnöket követnek el Ukrajnában. Ezt korábban főleg a civilek elleni támadásokra alapozták, de a nők megerőszakolásáról is sorra érkeznek be a hírek.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.