Az orosz állami tévé műsorvezetői azt latolgatták, minek kellene történnie egy nukleáris támadáshoz.

Az orosz tévében megszólaló szakértők szerint nem sok kell a nukleáris támadással járó harmadik világháborúhoz, írjaBlikk.

Bár Oroszországban a háború kirobbanása után több mint egy hónappal sem lehet kimondani, hogy Ukrajnában háború van, a teljes atomháború gondolatával el lehet játszani. 

A műsorban az hangzott el, hogy ha a NATO békefenntartókat küldene Ukrajnába, az háborús ok lenne. Erre nincsen valós esély, hiszen a NATO csúcstalálkozóján kijelentette, nem küld katonákat a háború sújtotta országba. Ezen kívül a lengyel határsértést említették, ami nyílt háborút jelentene a két fél között. Azt is kifejtették, hogy Oroszország taktikai atomfegyvereket vetne be, ami nem maradna válasz nélkül.

Az utóbbi napokban a Kreml több alakja is azt állította, Oroszország nem tartja lehetetlennek a nukleáris fegyverek használatát. A Kreml szóvivője többszöri kérdés után sem volt hajlandó elzárkózni ettől a lehetőségtől, azután Oroszország ENSZ-nagykövet-helyettese is azt nyilatkozta, az ország hajlandó megnyomni a gombot, ha provokálják őket.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet