Vlagyimir Putyin egyik legközelebbi kormányzati tanácsadója azt mondta, Ukrajnára „végítélet” vár, ha erőik bármilyen kísérletet tesznek a Krím-félsziget visszaszerzésére.

Ukrajna vitatott területe 2014-es annektálása óta orosz kézen van, és a konfliktus során végig fontos katonai célpont volt. Dmitrij Medvegyev, aki 2008-tól négy évig volt elnök, a második világháborús veteránok egy csoportjával folytatott megbeszélésen azt mondta, ha Ukrajna megprbálná megszerezni a Krím-félszigetet, akkor gyors és kemény végítélettel reagálnának, írja a DailyStar.

Ha bármely más állam, legyen az Ukrajna vagy a NATO-országok, úgy gondolja, hogy a Krím nem orosz, akkor ez rendszerszintű fenyegetést jelent számunkra

– jelentette ki Medvegyev.

Az ukránok attól tartanak, hogy a Kreml a háború következő szakaszára készül, miután Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter meglátogatta a frontvonalat, és parancsot adott ki „az egységek akcióinak további fokozására minden hadműveleti területen”.
Az ukrán védelmi miniszter a múlt héten azt mondta a The Times-nak, hogy az ország milliós hadsereget készít fel a megszállt déli területek visszafoglalására, egyesek szerint ez válthatta ki Medvegyev megjegyzéseit.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet