Vlagyimir Putyin az Afgán Nemzeti Hadsereg (ANA) több ezer katonáját kereste meg, akiket a Brit Különleges Légi Szolgálat képezett ki, hogy harcoljanak az orosz hadsereg oldalán.

Az orosz hadsereg vezető tisztségviselői 30 000 afgán elit katona toborzását kísérlik meg, akiket a brit és az amerikai hadsereg képeztek ki, írja a DailyStar.

A tálib hatalomátvétel után a speciálisan kiképzett katonák közül sokan bujkálnak és védekeznek az üldözéstől való félelemben. Néhányukat azonban most megkeresték orosz tisztviselők azzal, hogy az orosz-ukrán háborúhoz való csatlakozás sorsfordító lehet.

Nagy-Britannián belüli vezető katonai szakértők szerint a lépés óriási előnyt jelentene Vlagyimir Putyin számára, mivel a csapatok ismerik a nyugati hadviselést, ezért jobb helyzetben lennének az ukránok elleni harcban.

Dr. Marina Miron, a londoni King’s College Katonai Etikai Központjának munkatársa az Express-nek azt mondta, hogy a lépés „logikus”, és hozzátette: „A külföldi csapatok veszteségei nem számítanak Oroszországnak, amely sokkal biztonságosabb választás, mint saját csapatainak mozgósítása.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.