A jelentések szerint az orosz hadsereg elítélt gyilkosokat küldött harcolni Ukrajnába.

A frontra küldött csapatok egyike a 33 éves Vadim Tekhov volt rendőr volt, akit a volt felesége, Regina Gagiev meggyilkolása miatt ítélték 16 éves börtönbüntetésre, de mindössze egy év után kiengedték a börtönből, írjaDailyStar.

Tekhovot bűnösnek találták abban, hogy többször megkéselte a 22 éves lányt az irodájában, és börtönbe zárták – de a jelentések szerint szabadon engedték, hogy harcoljon a védelmi minisztérium “különleges ezredével”. A gyilkos besorozását csak azután fedezték fel, hogy kábítószer-bűnözés gyanúja miatt újra letartóztatták.

A volt rendőr egyike annak a több száz gyilkosnak, akiket az Ukrajnában harcoló orosz csapatok számának növelése érdekében engedtek ki a börtönből. Sokan közülük a titkos Wagner-csoport nevű magánhadsereggel harcolnak – bár úgy gondolják, hogy a Tekhovhoz hasonló bebörtönzött rendőröket egy normál katonai ezredbe toborozzák.

Kapcsolódó cikk

Úgy gondolják, hogy eddig akár 35 000 rabot is szabadon engedhettek harcolni Putyin háborújában – és ha sikerül hat hónapig túlélniük a fronton, az orosz elnök állítólag visszavonja börtönbüntetésüket, vagyis hazatérve szabadon járhatnak.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.