Andrew Licholit ukrán katona elmondása szerint az orosz hadsereg folyamatosan háborús bűnöket követ el, és nem tudnak mit tenni ellene.

Blikk cikke alapján a fiatal katona azt tapasztalja, hogy az oroszok nem harcolnak tisztességesen.

Most úgy érzem, kontrolláljuk a helyzetet és jól küzdünk. Az oroszok azonban folyamatosan háborús bűncselekményeket követnek el. Olyan területeket támadnak, ahol nincsenek katonáink, így ártatlan emberek kerülnek veszélybe, és nem tudunk ez ellen tenni semmit.

Andrew Licholit nemrég csatlakozott az ukrán hadsereghez, jelenleg Harkivban harcol.

Tisztában vagyok azzal, hogy egy nagyon erős hadsereg ellen küzdünk, de ez a mi otthonunk, nincs hová menekülnünk, de nem is akarunk. Az életünk árán is megvédjük a hazánkat

 – jelentette ki. 

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is hadi eszközökkel segíti az ukránokat, Orbán Viktor kijelentette, Magyarországnak nincsen nélkülözhető fegyvere a szomszédos ország számára. A háborúban már kárpátaljai magyar katonák is elestek. Az első orosz-ukrán béketárgyalásról ebben, a másodikról pedig ebben a cikkünkben írtunk korábban. A források szerint az orosz katonáknak fogyóban van az élelme, és a logisztikai problémák következtében lelassult az orosz hadikonvoj előrenyomulása.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet