Az orosz csapatok közötti lehallgatott rádióbeszélgetésből kiderült, hogy egy katona beismerte, hogy megerőszakolt egy 16 éves lányt, és kutyát esznek húsért.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SSU) által megszerzett hanganyagban orosz katonák hallatszanakk, ahogy anyanyelvükön beszélnek az aljas cselekményekről a rádión keresztül, írja a Daily Star.

Egy férfi az első klipben azt mondja, “Megerőszakoltak egy lányt.” Egy női hang félbeszakítja, hogy megkérdezze: „Ki tette?”. A férfi azt feleli, hogy az a három katona, akikkel az imént találkozott egy tankban, majd hozzáteszi: “16 éves volt”. A nő megkérdezi, hogy “a mi srácainkról” beszél-e, amire a férfi azt mondja, igen.

A másik hangfelvétel egy férfihanggal kezdődik, amely megkérdezi egy másik férfitól, hogy „legalább jó a kaja?”, amire az a válasz érkezik, hogy “Nem túl rossz. Tegnap Alabay volt”. Az Alabay egy juhászkutyafajta. Arra a kérdésre, hogy “kutyát esztek vagy mi?” a második férfi így válaszol: „Aha. Húst akartunk enni”. Ezután az első férfi lazán megkérdezi: „miért, nincs mit ennetek?” Katonatársa elmagyarázza, hogy bár kéznél voltak készételek, már „elegük volt belőlük”.

Korábban egy ukrán nő tett vallomást arról, hogy az orosz katonák agyonlőtték fegyvertelen férjét, majd őt megerőszakolták, miközben a kisfia a kazánházban sírt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet