Vlagyimir Putyin hadköteleseit arra kérik, hogy vigyenek tampont a frontra, hogy felszívják a vért a lőtt sebekből, mert súlyos hiány van az újoncok orvosi ellátásában.

Az orosz tartalékosokat arra kérik, hogy vigyenek tampont a frontra, hogy felszívják a vért a lőtt sebekből, írja a DailyStar.

Egy tisztnőt egy sorozási gyűjtőhelyen filmre vettek, amint azt mondja a hadköteleseknek, hogy golyós sebek vérének felszívására használnak tamponokat.

A videóban arra biztatja a tartalékos katonákat, hogy kérjenek anyjuktól és párjuktól tamponokat és betéteket, amiket hasznosítani tudnak a fronton.

Azt is elmondták nekik, hogy saját költségükön szerezzék be saját hálózsákjukat és utazószőnyegeiket, valamint hasmenés elleni gyógyszert és érszorítót, mert ezekből nincsen elég a fronton.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.