Visszahívták az orosz parlament tagjait a nyaralásukról, ami arra utal, hogy Vlagyimir Putyin az ukrajnai háború összehangoltabb eszkalálására törekszik.

Az orosz állami duma elnöke, Vjacseszlav Volodin váratlanul visszahívta az orosz parlamenti képviselőket nyári vakációjukról, hogy vegyenek részt egy „rendkívüli ülésen”, írja a DailyStar.

A rendkívüli plenáris ülés szükségessége annak köszönhető, hogy felgyülemlettek olyan kérdések, amelyek sürgős megoldást igényelnek

– írta Volodin a Telegramon.

Elképzelhetó, hogy a lépés a háború összehangoltabb szakaszát jelenti Moszkva számára. Volodin elmondta, hogy a jelenlévők megvitatják a gazdaságot és a katonai személyzet támogatását. A képviselők összesen több mint 60 kérdést tárgyalnak meg, de ezt nem részletezte.

Volodin állítólag a múlt héten találkozott Putyinnal, és azt javasolta, hogy az orosz parlament segítsen kidolgozni a Donbász jogrendszerét.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.