Egy nyugdíjas orosz tábornokot küldtek a frontvonalra Kelet-Ukrajnába, mert Vlagyimir Putyin kifogyott a magas rangú tisztekből.

A 67 éves tábornok állítólag a térségben működő orosz különleges erők irányítója, miután az egység egykori parancsnoka súlyosan megsérült egy tüzérségi csapásban, írjaDailyStar.

Legjobb és harcedzett magas rangú parancsnokai közül a legtöbb meghalt vagy megsérült az ukrajnai harcokban, ezért másodrangú tiszteket küld a frontra, akik nem bírják sokáig. Most kirángatja a tábornokokat a nyugdíjból, és ezek egyike Pavel tábornok

– mondta egy magas rangú hírszerzési forrás tegnap este a Daily Star Sunday-nek.

Pavel több mint 40 évig volt katona, és az orosz különleges erők parancsnoka lett, de ez 25 évvel ezelőtt történt, amikor még fiatalabb és fittebb volt. Szíriában szolgált közvetlenül azelőtt, hogy öt évvel ezelőtt visszavonult volna aktív szolgálatától. Egészen a közelmúltig Moszkva egyik külvárosában élt, de úgy tudni, a múlt hónapban elrendelték, hogy térjen vissza az aktív szolgálatba.

A tiszt túlsúlyos, egyenruháját speciálisan meg kell készíttetnie, és két garnitúra páncélt hord, hogy eltakarja jelentős testméretét. Oroszország állítólag 10 tábornokot vett fel az ukrajnai háborúban, és 30 magas rangú tisztet.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk