A BMP-1AM páncélozott orosz tankot egy páncélelhárító rakéta találta el, amelyet ukrán ejtőernyősök lőttek ki – ez tovább növelte Oroszország növekvő ember- és felszereléshiányát.

Az orosz-ukrán háborúról készült megdöbbentő felvételek azt a pillanatot mutatják be, amikor egy ukrán rakéta elpusztított egy orosz BMP-1AM páncélozott rohamjárművet. A videót a DailyStar cikkében lehet megnézni.

A BMP-1AM, amely a szovjet hidegháborús arzenál maradványa, egy erősen felfegyverzett csapatszállító, amely ellenáll a nukleáris és biológiai csapásoknak. Arra szánták, hogy átgördüljön Európán a NATO-val való súlyos konfliktus esetén.

A BMP-t hatalmas mennyiségben gyártották a hidegháború éveiben, egy újabb jármű elvesztése pedig keserű csapás Vlagyimir Putyin hadseregére, mivel a nemzetközi szankciók felemésztik Oroszország fegyvergyártási képességét.

Eközben Ukrajna arzenálja csak növekszik, ahogy az Egyesült Királyságból és más nyugati szövetségesektől érkező szállítmányok folyamatosan érkeznek. Az aystrali kormány éppen ezen a héten adott zálogba 14 M113-as páncélozott szállítójárművet – nagyon hasonló készletet az Ukrajna által megsemmisített orosz járműhöz.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet