Folyamatosan tesznek közzé videókat orosz hadkötelesekről, akik állítólag nem hajlandók engedelmeskedni a parancsnak, verekednek egymással, és részegnek tűnnek.

Az ilyen felvételek mostanában gyakran jelennek meg a közösségi média felületein, miután Vlagyimir Putyin úgy döntött, hogy 300 000 tartalékos katonát mozgósít az ukrajnai háborúba, írja a DailyStar.

Az újonnan behívott katonák látszólagos dacos megnyilvánulásai során úgy tűnik, hogy megtagadják a besorozást, és Danny Armstrong moszkvai brit újságíró által a Twitteren megosztott egyik videóban úgy tűnik, hogy egyes sorkatonák részegen alszanak a front felé tartó út egyik megállóhelyén.

Ezt írta: “Orosz hadkötelesek harcra indultak Ukrajnában . Egy maroknyi részeg katona alszik a frontvonal felé vezető úton.”
Francis Scarr, a BBC orosz állami televíziót figyelő munkatársa egy olyan videót töltött fel, amelyen az látható, hogy civil ruhás sorkatonák szállnak le két katonai szállító teherautóról, és azt mondják a parancsnokaiknak, hogy rohadjanak meg.
Az amerikai székhelyű Háborús Tanulmányozó Intézet a következőket nyilatkozta arról a törekvésről, hogy tartalékosokat vonjanak be Oroszország ukrajnai háborújába. “Az orosz mozgósítási rendszer küzd a Vlagyimir Putyin orosz elnök által kitűzött feladat végrehajtásával, és valószínűleg még olyan alacsony minőségű mozgósított tartalékos erőket sem tud létrehozni, mint amilyeneket Putyin tervei generáltak volna, hacsak a Kreml nem tudja gyorsan megoldani az alapvető és rendszerszintű problémákat.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet