A brit királyi család bejelentette, hogy csatlakoznak az Oroszország elleni kulturális bojkotthoz, és megtagadták három, több száz éves antik kard moszkvai bemutatását.

Eredetileg a királyi család kölcsönadta volna a Királyi Gyűjtemény három antik kardját a Kreml Múzeumok párbajról szóló kiállítására, írja a Blikk

A királyi család a háború kezdetén döntött úgy, hogy megtagadja az engedélyt. Miután több európai ország is visszavonta együttműködési szándékát, a kiállítást határozatlan időre elhalasztották. 

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is szankciókat szabott ki az ország ellen. A kezdeményezéshez cégek és művészek is csatlakoztak, például az orosz delegációt a következő cannes-i fesztiválról is kizárták, Vaszilij Petrenko karmester felfüggesztette oroszországi munkáit, és az Emmy-díjért sem indulhat orosz állami produkció. Miután az IKEA, majd a McDonald’s is bejelentette, hogy felfüggeszti tevékenységét az országban, kígyózó sorok alakultak ki az intézmények előtt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet