Az Egyesült Államok pénzügyminisztere kijelentette, hogy következményei lesznek annak, ha egy ország akadályozza az Oroszország elleni szankciókat.

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter az Atlantic Council nevű thinktank rendezvényén szólalt fel, írja24.hu.

Rövidlátóak azok az országok, amelyek előnyre próbálnak szert tenni azzal, hogy nem ítélik el Oroszország Ukrajna elleni irtózatos háborúját, és következményekkel fognak szembesülni, ha aláássák a nyugati szankciókat

– mondta Yellen.

Az Egyesült Államok és partnerei nem lesznek közömbösek azokkal szemben, akik útjában állnak az orosz szankciók bevezetésének. A pénzügyminiszter kijelentette, hogy a Biden-kormány eltökélt Oroszország „gazdasági, pénzügyi és stratégiai elszigeteltség” felé szorításában az orosz-ukrán háború miatt. 

Az orosz-ukrán háború kezdetén Vlagyimir Putyin közölte, “aki fontolóra veszi, hogy kívülről beavatkozik a hadműveletébe, súlyos következményekkel kell szembenéznie, olyanokkal, amelyek még történelemben nem történtek”. Később pedig készenlétbe helyezte a nukleáris erőit. Az európai államok úgy döntöttek, aktív haderővel nem, de fegyverekkel támogatják Ukrajnát, emellett Oroszország ellen gazdasági szankciókat vezetnek be. Putyin ezutóbbiról azt mondta, “felérnek egy hadüzenettel”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.