Az orosz polgárok pánikvásárlásba kezdtek, mivel attól félnek, a szankciók miatt éhezés alakul ki az országban.

Az Oroszország ellen bevezetett szankciók hatására akadozni kezdtek az ételszállítmányok. Az oroszok pedig pánikvásárlásba kezdtek, így egy moszkvai lakos szerint üresek a polcok a boltokban, se tésztát, cukrot, de még lisztet sem lehet kapni, csak a drága rizst tudják beszerezni, írja a Mirror.

Amikor az emberek megláttak egy árufeltöltőt egy kocsinyi cukorral, azonnal lerohanták. Lökdösték egymást, és felmarkolták az összeset

 – mesélte a moszkvai nő.

Orjolban és a szibériai Kiszeljovszkban is hasonlóról számoltak be. A lakosok Twitteren osztották meg a fotókat az üres polcokról.

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is szankciókat szabott ki az ország ellen. A kezdeményezéshez cégek és művészek is csatlakoztak, például az orosz delegációt a következő cannes-i fesztiválról is kizárták, Vaszilij Petrenko karmester felfüggesztette oroszországi munkáit, és az Emmy-díjért sem indulhat orosz állami produkció. Miután az IKEA, majd a McDonald’s is bejelentette, hogy felfüggeszti tevékenységét az országban, kígyózó sorok alakultak ki az intézmények előtt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet