A jelentések szerint az ukrán csapatok Panzerfaust 3-IT páncéltörő fegyvereket vetnek be, amelyeket Németországból kaptak – egy gránátvető állítólag minden harckocsit képes megsemmisíteni.

A Panzerfaust 3-IT páncéltörő fegyvert először 1978 és 1985 között használták, miután Nyugat-Németország megrendelésére a szovjet páncélzaton át kellett hatolni –  írta meg a Daily Star. Mint beszámoltunk ebben a cikkünkben, Németország hatalmas fegyverszállítmányt küldött Ukrajnának.

A Redditen közzétett képen egy ukrán katona látható, aki a masszív fegyvert tartja. Látszólag készen áll arra, hogy bármilyen orosz megszálló ellen bevethesse.

Ironikus, hogy az eredeti Panzerfaustot a második világháborúban a németek használták a szovjetek ellen, most pedig az utódját az oroszok ellen vetik be az ukránok.

Kapcsolódó cikk

“És megint a Panzerfausts vs. Russian Tanks a Donbászban. Oroszország semmit sem tanultunk abból, amit a második világháborúban fizettünk” – írta Redditen az egyik felhasználó.

„Azok, akik nem emlékeznek a múltra, arra vannak ítélve, hogy megismételjék” – idézte egy másik felhasználó George Santayana filozófus szavait.
Mások úgy döntöttek, hogy kommentálják a fegyver kinézetét. “A francba, a németek biztosan nagyon szép fegyvereket gyártanak. Esztétikailag ez van” – írta az egyik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet