Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint Oroszország tervei között szerepel Ukrajna kettéosztása.

Az önhatalmúlag kikiáltott Luhanszki Népköztársaság egyik vezetője bejelentette, hamarosan népszavazást tartanak az Oroszországhoz való csatlakozásról, írjaSzeretlek Magyarország.

Kirilo Budanov a bejelentésről azt mondta, arra utal, hogy Oroszország célja, hogy Ukrajnát Észak- és Dél-Korea mintájára két részre osszák.  

Budanov azonban bizakodó azügyben, hogy az ukránok ki tudnak tartani. Elmondása szerint hamarosan teljes ukrán gerillaháborúra lehet számítani.

Vlagyimir Putyin egy volt kollégája korábban azt állította, az orosz elnök mentális egészsége romlóban van, és személyes célok vezérelhetik az Ukrajna ellen indított háborúban. Putyin azt állította, a “neonáci ukrán vezetés” ellen harcol, de a valódi terveiről egyelőre csak találgatni lehet. Luxemburg külügyminisztere azt nyilatkozta, véleménye szerint egyedül Putyin “fizikai kiiktatásával” lehet véget vetni a háborúnak. Egy orosz vállalkozó, Alex Konanyikhin egyetérthet vele, ugyanis egymillió dolláros vérdíjat ajánlott fel Putyin megöléséért.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet