Szergej Rudszkoj, az orosz vezérkar fő hadműveleti igazgatóságának vezetője bejelentette, az Ukrajnai "hadművelet" első fázisa lezárult.

Szergej Rudszkoj bejelentette, hogy mostantól Ukrajna szakadár keleti Donbassz-régiójának teljes „felszabadítására” fognak összpontosítani, írjaBlikk.

Az ukrán fegyveres erők harci kapacitását jelentősen csökkentettük, ami lehetőséget ad, hogy a fő célunkkal, a Donyec felszabadításával foglalkozzunk

– fogalmazott. 

A döntés mögött az állhat, hogy az erős ukrán ellenállás miatt Oroszország kénytelen korlátozottabb célokra váltani. Az oroszok által támogatott szeparatisták jelenleg Ukrajna Luhanszk régiójának 93%-át és a Donyecki régió 54%-át irányítják, közölte a védelmi minisztérium. 

Rudszkoj 1351 elesett orosz katonáról számolt be, ami jelentősen eltér az ukránok által állított 15 ezertől, vagy az orosz állami lapban rövid ideig megjelenő kilencezres adattól. 

Az orosz hadsereg nem zárkózik el további városok lerohanásától, és folytatják, amíg nem érik el a céljukat, de ezeket nem részletezték. Azt is kijelentették, hogy Oroszország azonnal reagálni fog, ha valaki le akarná zárni Ukrajna légterét.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet